Houd je kussen in goede staat

Je buitenkussens maken heel wat mee. Van in de opslag worden gepropt aan het eind van het seizoen, tot persongeluk in de regen blijven liggen, tot tijdens de barbecue er voedsel of drinken over laten vallen. Om er voor te zorgen dat ze langer mee gaan en er goed uit blijven zien, moet je ze schoon houden.  

hoezen2

Onderhoud in 3 stappen

1. Verwijder vlekken

 Vlekken op kussens moeten in een keer verwijderd worden. Zorg ervoor dat je gespilde drankjes of saus snel verwijderd. Gebruik een spons of zachte borstel, maar geen water. Breng standaard wasmiddel voorzichtig op de vlek om hem uit de stof los te maken, maar wrijf nooit! Spoel de oplossing grondig van het kussen en laat het in de luchtdrogen.

2. Was met de hand

Volg de instructies op het stoflabel altijd voor het wassen. Verwijderbare kussenhoezen zijn het best met de hand te wassen, met een standaard wasmiddel op maximaal 30 graden.  Je kan de hoes alleen in de wasmachine stoppen als je een handwas programma op je wasmachine hebt. Laat je hoes volledig luchtdrogen voor je hem weer om het kussen doet. Stop hoezen en kussens nooit in de droger en vermijd drogen in de zon om verkleuring te voorkomen.

3. Berg je kussens op

Ons advies is om tuinkussens niet buiten te laten liggen aan het einde van de dag. Ook niet onder een overkapping. Haal ze naar binnen of berg het op in een van onze speciale boxen of hoezen. Deze beschermhoezen zijn makkelijk in gebruik en ook ideaal voor de winteropslag. De hoezen zijn er voor zowel kussens als parasols.

Madison® hoezen

Soms is het opbergen van kussens lastig. Ze liggen de hele winter lang in een tuinhuisje, garage of rommelkamer op een hoopje. Dit is makkelijk op te lossen met deze kussenhoezen. Hierdoor houd je al je kussens bij elkaar en blijven ze ook nog eens beschermd. Daarnaast maken deze hoezen het handig om je kussens mee te nemen.

Parasol hoezen

Ook voor parasols heeft Madison® beschermhoezen. Die bieden een uitstekende bescherming tegen regen en vuil. De suncape is makkelijk in gebruik en ook ideaal voor de winteropslag. De hoezen zijn er in 3 soorten staan en voor de hangparasol.

Zie alle hoezen hier