Onderhoud

Benieuwd hoe je je tuinkussens weer schoon krijgt?

Madison® kussens laten zich makkelijk reinigen. Afneembare kussen hoezen kunnen het best met de hand worden gewassen, met een standaard wasmiddel op maximaal 30°C. Grote vlekken op kussens moeten direct met een spons of zachte borstel worden verwijderd. Gebruik hierbij nooit water. 

Reinig de kussens na de zomer en berg ze op op een donkere, droge plek. 

Velvet

Tuinkussens met een afritsbare hoes

Probeer het kussen eerst schoon te maken met een droge doek of een zachte borstel. Lukt dit niet, probeer dan voorzichtig te deppend met een schone doek en wasmiddel. Let op: ga niet wrijven, hiermee wrijf je de vlek juist uit in de stof. Verdwijnt de vlek niet? Bekijk altijd goed of het kussen een wasvoorschrift heeft. Rits  de hoes van het kussen af en was deze met de hand op maximaal 30 graden. 

Doe hoezen nooit in een droger of wasmachine. De hoes kan hierdoor krimpen. Laat de hoezen binnen drogen of buiten op een schaduwplek, nooit in de zon. In de felle zon zal een nat kussen heel snel verkleuren. 

Madison® covers

Tuinkussens niet buiten laten liggen

Ons advies is om tuinkussens niet buiten te laten liggen aan het einde van een dag. Ook niet onder de overkapping. Haal ze ’s avonds naar binnen of berg ze op in een Madison® kussentas of een kussen opbergbox. Hiermee verleng je de levensduur van je tuinkussens. 

TIP - De opbergtas van Madison®. Om kussens mee te nemen én om ze goed op te bergen in de winter.

Madison® parasol covers

Goede bescherming is het behoud van uw parasol

Speciaal daarvoor heeft Madison® beschermhoezen. Die bieden een uitstekende bescherming tegen regen en vuil. De suncape is makkelijk in gebruik en ook ideaal voor de winteropslag. De hoezen zijn er in 3 soorten staan en voor de hangparasol.

Zie alle covers hier