Onze stofcollectie

Stof van Madison

 Wij hebben een zeer uitgebreide collectie. Hier komen natuurlijk veel verschillende stofsoort bij kijken. Wij hebben stoffen in elke prijsklasse en elke kwaliteit. 

U vindt alle informatie die u nodig heeft over onze stoffen op deze pagina.

Basic Stof ***

De basic stof van Madison is geschikt voor buiten gebruik. De stof bestaat voor 50% uit katoen en 50% uit polyester. Daardoor voelt de stof zacht en glad aan. De basic kleuren zijn pure egale kleuren. De stof krijgt een cijfer 4 of de schaal van 8 als het gaat om verkleuring en geschiktheid voor buiten. Dit betekent dat die na langdurig gebruik en blootstelling aan de zon kan verkleuren. De verkleuring gaat sneller bij deze stof dan de andere stoffen van Madison, Dit gaat nog harder bij donkere kleuren. Deze stof neemt wel veel minder snel vocht op dan 100% katoen. Daarom heeft Madison geen 100% katoen ik haar collectie. 

Panama stof ****

De Panama stof van het merk Madison bestaat voor 50% uit katoen, voor 45% uit polyester en 5% andere gerecyclede stoffen. Panama stoffen zijn te verkrijgen in uni kleuren en geprinte dessins, de stof krijgt een cijfer 5 op schaal van 8 als het gaat om verkleuring en geschiktheid voor buitengebruik. Dit betekent dat het kussen alleen na langdurig gebruik en blootstelling aan de zon kan verkleuren. De panama stof voelt zacht en comfortabel aan, dit wordt als zeer prettig ervaren voor het gebruik buiten. Mede doordat de stof niet plakkerig wordt wanneer het kussen in de zon ligt.

Rib Stof *****

De Rib stof van het kussen merk Madison is erg goed geschikt voor buiten gebruik. De stof bestaat voor 100% uit Acryl/ Dralon. Eigenschappen van Dralon zijn: goede kleurechtheid, duurzaam, onderhoudsvriendelijk en weerbestendig. Rib stoffen zijn geblokt of geribt van kleur, de kleur is gebroken met blokjes. Een rib stof heeft een cijfer 6 op een schaal van 8 als het gaat om buiten gebruik en kleur echtheid. Dat betekent dat de kleur nauwelijks verkleurd wanneer deze wordt blootgesteld aan de zon.

Onze Outdoor stoffen

Waterafstotende Outdoor stoffen

De 'Waterafstotende Outdoor' stoffen van ons, hebben een waterafstotende Polypropyleen laag onder de stof verwerkt, Daarnaast zit er ook een teflon coating over de stof. Hierdoor zijn de stoffen waterafstotend uit goed geschikt voor buiten gebruik.  

Outdoor Panama stof ****

Deze stof van het merk Madison bestaat voor 50% uit katoen, voor 45% uit polyester en 5% andere gerecyclede stoffen. De stof krijgt een cijfer 5 op schaal van 8 als het gaat om verkleuring en geschiktheid voor buitengebruik. Dit betekent dat het kussen alleen na langdurig gebruik en blootstelling aan de zon kan verkleuren. Onder de stof zit een waterafstotende laag verwerkt, waardoor hij kussen perfect is voor buitengebruik. De stof voelt zacht en comfortabel aan, dit wordt als zeer prettig ervaren voor het gebruik buiten. Mede doordat de stof niet plakkerig wordt wanneer het kussen in de zon ligt.

Om lang plezier van uw kussens te hebben adviseren wij u om deze kussens van deze stof wel in de herfst en winter binnen op te slaan op een niet vochtige plaats

Outdoor Oxford stof ****

De Outdoor Oxford stof is waterafstotend en geschikt om geregeld in de regen te laten liggen. De stof is 100% waterdicht, dit door middel van een plastic laag die onder de stof aan de binnenkant van de kussens is aangebracht. Condens vorming is echter onvermijdelijk door vocht, dit kan komen doordat er door de stof wordt heen gestikt zodat het kan luchten bij de naden. Bij langdurig watertoevoer kan het hierdoor op de naden nat/vochtig worden.

Om lang plezier van uw kussens te hebben adviseren wij u om deze kussens van deze stof wel in de herfst en winter binnen op te slaan op een niet vochtige plaats

Outdoor Manchester stof *****

Deze luxe geweven stof met zeer robuuste uitstraling van het kussen is erg goed geschikt voor buiten gebruik. De stof bestaat voor 100% uit Acryl/Dralon. De stof is door en door gekleurd tot op de draad kern toe. Eigenschappen van Dralon zijn: goede kleurechtheid, duurzaam, onderhoudsvriendelijk en weerbestendig. Deze stof heeft een cijfer 7+op een schaal van 8 als het gaat om buiten gebruik en kleur echtheid. Dat betekent dat de kleur nauwelijks verkleurd wanneer deze wordt blootgesteld aan de zon.